Resor/Utflykter

Lördagen den 7 juli kl. 09.00 – ca 18.15


Utflykt till Uppsala samt Kjell & Anna-Karin Silver


Vi lämnar Kungsklippeskolan kl. 9.00 för att bege oss mot Uppsala, dit vi beräknar anlända ca 10.15. Fram till lunch ges fri tid att upptäcka det tropiska växthuset, där man kan beskåda orkidéer, palmer och insektsätande växter, och/eller orangeriet, där man kan strosa runt bland lager, fikon, apelsin, oliv, agave och kaktusar. Vid 12.00 återsamlas vi för att äta lunch. Därefter, 13.00, följer vi med på den guidade visningen av barockträdgården som tar ca 1 timme. Runt 14.15 beräknar vi avfärd mot Kjell och Anna-Karin Silvers samlarträdgård ca en halv-timmes bilfärd norr om Uppsala. Kjell och Anna-Karin besökte oss hösten 2017 och berättade om de över tusen olika träd och buskar som de odlar under svåra förhållanden. Efter att ha fått en rundvandring under ca 2 timmar vänder vi åter mot Stuvsta dit vi beräknas anlända mellan 18.00 och 18.30.


Pris: 375 kr (inkl. lunch och inträde/guidad visning)

Anmälan görs genom inbetalning på pg. 34 55 30-0.

Sista anmälningsdatum: 2 juli
Lördagen den 18 augusti kl. 09.00 – ca 19.15


Utflykt till Enköping, Åsby hem och trädgård och Västerås


Vi lämnar Kungsklippeskolans parkering kl. 9.00 för att först bege oss till Enköping, dit vi beräknar anlända ca 10.15. Under ett par timmar besöker vi tillsammans några av stadens kända parker. Vid ettiden far vi vidare mot Åsby hem och trädgård, dit vi gjorde en omtyckt utflykt i slutet av sommaren 2016. Vi inleder med att äta en sen lunch i kaféet (Åsbys berömda räksmörgås). Därefter är tiden fri att strosa runt och upptäcka fram till stängning kl. 16.00. Då sätter vi oss i bilarna igen för att bege oss hemåt. På vägen stannar vi till i Västerås för att besöka två trädgårdar, Botaniska trädgården, som är Sveriges äldsta gymnasie-trädgård, samt den intilliggande Probanparken. Vi hinner även med en fika innan hemfärd. Vi beräknar vara tillbaka i Stuvsta runt 19.15.


Pris: 380 kr (inkl. lunch och fika)

Anmälan görs genom inbetalning på pg. 34 55 30-0.

Sista anmälningsdatum: 10 augustiSom vanligt gäller för båda utflykterna att vi, för att hålla kostnaderna nere samt inte vara beroende av att ett minimiantal anmäler sig, samåker med egna bilar. Då vi inte vet hur många som kommer att vilja följa med, vet vi inte heller om styrelsens bilar kommer att räcka till. Vi är därför glada om du vid anmälan anger om du har möjlighet att (mot milersättning) ställa upp med bil om behov finns.

Sällskapet Blomstervännerna

                                        Sällskapet Blomstervännerna © 2015